Győr-Moson-Sopron megyei wiki Győr-Moson-Sopron megyei wiki

Nyitóoldal

Üdvözöljük a Győr-Moson-Sopron megyei wiki oldalán!#

A Wikipédia tíz éves fennállásának évében, 2011-ben indul útjára a Kisfaludy Károly Megyei Könyvtár új szolgáltatása, amely a megye kultúrkincseire, a megyében található természeti értékekre, a megyéhez kötődő jeles, de kevesek által ismert személyekre hívja fel a figyelmet.

A KITUD portálon elérhető online helyi enciklopédia az online szabad enciklopédia, a Wikipédia szerkesztési elveire épül, de kiemelten a megyei vonatkozásokra helyezi a hangsúlyt.

A "Közösség - Tudás - Könyvtár" összehangolt könyvtári szolgáltatásokkal a használókért TÁMOP-3.2.4-08/01-2009-0064 számú projekt keretén belül megvásárolt szoftver biztosítja a megyei wiki működést, amit a Kisfaludy Károly Megyei Könyvtár és a Városi Művelődési Központ és Könyvtár, Csorna munkatársai építenek.

Kiemelten fontosnak tartjuk a megye kisebb településeinek nevezetességeit bemutató szócikkek készítését. A Wikipédiában már szereplő szócikkeket figyelembe vesszük, ahol szükséges külső forrásként hivatkozunk rájuk, de nem ismételjük azokat.

Az online enciklopédia folyamatosan épül. Kedves Látogató, szívesen fogadjuk észrevételét, megjegyzését a kész szócikkekkel kapcsolatban, várjuk javaslatait újabb szócikkek megírásához! Ön is hozzájárulhat az online enciklopédia színesebbé tételéhez, ha eljuttatja a szerkesztőségnek a birtokában lévő fotókat, kiadványokat, információkat! A szerkesztéssel kapcsolatos közlendőit elküldheti az antaline@mail.kkmk.hu és a mennyei@mail.kkmk.hu címekre.2 Mellékletek
324258 Látogatás